НОВИНИ

Две лекарки са пострадали от бруталната агресия на пациент в Окръжна болница

Брутално насилие над лекари от столичната Окръжна болница "Св. Анна". Пациент започва да вилнее в 4 часа тази сутрин. Той удря и дори души лекари и медицински сестри. Вижте повече от пиарът на болницата Антон Луков.

bnt avatar logo
от БНТ
12:01, 29.11.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Антон Луков, пиар на "Св. Анна":Тази сутрин около 4 часа персоналът на клиниката по хирургия е бил обект на брутална агресия. Всичко това става в коридора на Първо отделение. Имало е наложителна консултация, която е трябвало да бъде дадена на тежко пострадал пациент, който е бил в много тежко състояние. Затова са присъствали и лекари от клиниката по рехабилитация. В това време друг пациент, която е приет по планов път, тоест без никаква спешност, започва да вилнее по най-брутален начин, започва да заплашва сестрите и освен вербална агресия, прилага и физическо насилие. Две от лекарките са пострадали, една от които много тежко. Била е хоспитализирана в клиника по рехабилитация със съмнение за комоцио. Била е душена, главата ѝ е блъскана в стената. Тази жена е пострадала много. Другите са по-скоро в шок. Персоналът е ужасно уплашен и има нужда от подкрепа. Точно затова ръководството на болницата застава по най-категоричен начин зад пострадалите.

Агресивният пациент е поставил гумени ръкавици на камерите, което означава, че той се е подготвил предварително за своите злодеяния. Той си е тръгнал от болницата след буйствата. Не е ясно дали е задържан от полицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депонирани отпадъци от бивши металургични предприятия вероятно замърсяват Струма
Депонирани отпадъци от бивши металургични предприятия вероятно замърсяват Струма
Ботевград отбелязва 142 години от освобождението си
Ботевград отбелязва 142 години от освобождението си