НОВИНИ

БСП иска мораториум на промените в Изборния кодекс

Парламентарната група на БСП да внесе проект за решение в НС за налагане на мораториум върху изборните правила, докато Конституционния съд не се произнесе по внесения сигнал и докато референдумът, който вече е насрочен, не се произнесе. Това предложи председателят на БСП Корнелия Нинова в началото на днешният пленум на партията. На него бе решено да се проведе вътрешнопартийно допитване между всички членове в страната за начина, по който БСП ще участва на президентските избори.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
17:40, 04.06.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

В периода между и 27 юни и 3 юли, социалистите от цялата страна ще отговорят на въпросите, по какъв начин БСП да участва на предстоящите президентски избори - самостоятелно или в коалиция, както и с кои партии е допустимо да преговарят за издигане на общи кандидати за президент и вицепрезидент. АБВ, АТАКА, ВМРО, ДВИЖЕНИЕ 21, ДПС, НФСБ или други партии и организации.

Корнелия Нинова - председател на БСП - лява България: Ние сме за това, народът да си казва мнението чрез референдуми. и след като ние смятаме така на държавно ниво , на нас най-много ни отива да дадем този пример във вътрешно партиен план. Членовете на партията да казват, какво ще правим оттук-нататък. БСП е партията, която ще слуша народа.

На днешния пленум Корнелия Нинова предложи налагане на мораториум върху изборните правила, докато по тях не се произнесе Конституционният съд и докато не мине общонационалният референдум.

Корнелия Нинова: Народът и държавността стоят над всичко и никакъв тясно партиен интерес не може да промени това.

Нинова призова всички опозиционни партии в Народното събрание да подкрепят алтернативната политика, която вече започна БСП - лява България. Само критики към управляващите не са достатъчни, трябва да предложим ясни алтернативи, бе категорична тя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 1500 автомобила изминаха 3 км в колона за рекордите на Гинес
Над 1500 автомобила изминаха 3 км в колона за рекордите на Гинес
Жертви и ранени след наводненията във Франция, нивото на Сена спадна
Жертви и ранени след наводненията във Франция, нивото на Сена спадна