НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

АВТОпортрет, опера на стадиона, Агент 007 в пола, София Моно.....

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
13:15, 04.06.2016
Чете се за: 01:08 мин.
Още

Атонската обител ще бъде отворена и за дамите, поне виртуално. В Музея за история на София показват фотоси, картини от Цанко Лавренов и копието на чудотворната неръкотворна икона на свети Георги. От нея идва названието на манастира – Свети Георги Зограф.

@@@

Опера на стадиона - съвсем скоро и това ще се случи - "Аида" на стадион "Берое". Събитието на 6 юни е част от грандиозната програма за юбилея на футболния клуб. Оперните състави от Русе и Стара Загора обединяват усилия за мегаспектакъла, под режисурата на Огнян Драганов. Ще участват дори и футболни фенове.

@@@

Когато чуем автопортрет и си представяме художникът изрисувал себе си. Но Панчо Малезанов ни показва други нюанси. Как се наричат картините с главен герой колата – разбира се, че авто портрети. Събраха се в галерия "Пентименто". Те си имат характер, излъчване, отношение към околните. Панчо Малезанов ги възприема като персонажи. Намесват се спомени и емоции, гостуване в мъгливия Албион и поглед върху класическите возила. Художникът не изневерява на стила си и ги прави цветни и наситени с емоции. Под зоркия поглед на орела и преди скока на тигъра. Казват, че колата показва характера на собственика. Така че, автопортрет си е точно казано. А вие продължете с автоанализа.

@@@

Шансовете Джеймс Бонд да е с пола се увеличават. Майката на драконите в „Игра на тронове“ Емилия Кларк заяви желание за агентската роля. По рано се яви кандидатурата на агент Скъли - леко на майтап, а продуцентите сигурно се замислят за тови вариант, но най-вероятно безстрашният 007 си остава мъж.

@@@

Пъстрите герои на "София Моно" вече имат музикално и кино подкрепление.Kadebostany идват за музикалния гвоздей на фестивала на 10 юни. За първи път ще стъпят на българска сцена, с ефектното си шоу – с електро поп, фолк, хип-хоп и пънк, светлинни ефекти и мапинг елементи. „Закуска в Тифани” е кино подаръкът. Разбира се театърът е начело – с култовите учителски възгледи на Камен Донев, „Живак”на Димитър Живков, „Кредитът „ на пловдивския театър. Сцената в парка на Военна Академия ще покани и специалния вариант на „Секс, наркотици и рокендрол”, направен за евротурнето на 23 годишния спектакъл.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да избираме слънчеви очила? 6 основни стъпки
Как да избираме слънчеви очила? 6 основни стъпки
​Италианското сопрано Фиоренца Чедолинс гостува на Софийската опера
​Италианското сопрано Фиоренца Чедолинс гостува на Софийската опера