САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Делото за катастрофата, при която загина синът на шефа на ДАНС

Допълнителни експертизи ще изясняват причините за катастрофата на бул. "Симеоновско шосе", при която след сблъсък между мотор и лека кола загина синът на председателя на ДАНС - 20-годишният Юлиян Георгиев. Подсъдим по делото за причиняване на смърт по непредпазливост е шофьорът на автомобила - Георги Илиев, който е съсобственик на голяма верига пицарии. Инцидентът стана през април миналата година на отбивката за Ловния дом.

Пенка Ангелова
от Пенка Ангелова
18:02, 22.12.2015
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Смъртта е била неизбежна, казаха съдебните медици. Заключенията от аутопсията и няколко автотехнически експертиза бяха изслушани от съда. Мерцедесът е навлязъл в насрещното платно с около 30 км в час, като скоростта му е намалявала, но не е спрял, за да осигури предимство на движещите се направо. Това обясниха вещите лица. Те предположиха, че колата е завила, преди прекъснатата маркировка. 20 годишният младеж, с мотора Ямаха се е движил с не по-малко от 120 км в час. И двете превозни средства са напълно унищожени след сблъсъка.

Павел Джамбов - вещо лице: "Според нашето заключение мотоциклетът е бил със 120 км в час. - Това много ли е? - За градски условия е висока. - Неправилно ли е завил? - Аз не мога да говоря правилно, неправилно."

Според експертите, 20-годишният Юлиян Георгиев е употребил канабис. Следи от веществото са открити в кръвта и урината му. Каква точно е била концентрацията обаче може да се установи след допълнителни химически изследвания.

доц. Александър Александров - експерт по съдебна медицина: "Химическата експертиза е показала такъв резултат, наличие на тетрахидроканабидон. Това е вещество, което се съдържа в канабиса."

Георги Илиев даде обяснения пред съда. Разказа, че често правел ляв завой на това място, за да стигне до пицарията и маневрата е разрешена. Заяви, че не е видял мотоциклета. Чул метален удар и даже помислил, че върху него е паднало дърво. Със слизането разбрал какво е станало и изпаднал в паника, защото не виждал шофьора. Свидетели се обадили на 112. Пробата на Илиев за алкохол и наркотици е отрицателна.

Бащата на загиналото момче - председателят на ДАНС - Димитър Георгиев е частен обвинител по делото. Той също отказа коментар.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Радиохирургията у нас с първи добри резултати
Радиохирургията у нас с първи добри резултати
Модерно лъчелечение във Варна
Модерно лъчелечение във Варна