НОВИНИ

500 домакинства в "Люлин" отново останаха без електричество

Стотици семейства в столичния квартал "Люлин" 2 днес отново останаха без ток. Голяма авария остави 50 хиляди души без ток за цял ден в неделя. Причина за нея беше опит за кражба на кабели от колектор.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
17:38, 22.12.2015
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Причината за повторната авария е, че включването на допълнителните мощности не са издържали на повишената консумация на електроенергия, съобщи в пряко включване от мястото репортерът ни Стоил Рошкев. Аварийните екипи, обаче, съдействаха електрозахранването да бъде възстановено и засега там вече няма проблем.

Иван Иванов - председател на КЕВР: "Съществена препоръка е да се повиши сигурността на тези съоръжения. Защото това са съоръжения, които доставят една от ключовите комунални услуги - електроенергия, както до битовите, така и до стопанските потребители. Повишаването на сигурността естествено е задължение преди всичко на ЧЕЗ, но заедно с това и на органите на МВР".

Виктор Станчев - директор експлоатация и поддържане в „ЧЕЗ-разпределение България“: "Такава авария от такъв мащаб повече от 10 години не се е случвала на територията, която "ЧЕЗ - разпределение" обслужва. Още повече, че намеса на трета страна не дава никаква гаранция на никой за нищо. Но ние от наша страна сме направили всички мероприятия, които да гарантират качествено и надеждно електрозахранване. Може да се очакват кратковременни прекъсвания за прехвърляне на товарите на новите кабели".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Операция срещу Ислямска държава в иракския град Рамади
Операция срещу "Ислямска държава" в иракския град Рамади
Булгаргаз: ​Природният газ поевтинява с около 10% от 1 април 2016 г.
"Булгаргаз": ​Природният газ поевтинява с около 10% от 1 април 2016 г.