НОВИНИ

Двама души загинаха при катастрофа между ТИР и лека кола край Пловдив

Тежка катастрофа с двама загинали на автомагистрала Тракия в района на Пловдив. Мъж и жена на възраст около 30 години загубиха живота си на път за София, премазани от тежкотоварен камион с чужда регистрация. ТИР-ът скъсал разделителната мантинела, навлязъл в насрещното платно и ударил челно лекия автомобил.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
20:01, 28.05.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Работници на строителната фирма, която в момента извършва ремонт на активната лента за движение по автомагистрала Тракия в района на 124-ти километър подали сигнала за инцидента около 14 ч. В участъка има предупредителни знаци за ограничение на скоростта и стесняване на пътното платно. По разкази на очевидци, които не пожелаха да застанат пред нашата камера, без видима причина ТИР-ът е завил към разделителната мантинела и се е чул страшен удар.

старши комисар Атанас Илков - директор на МВР Пловдив: Излиза от лентата и навлиза в насрещното платно и удря насрещно движещия се автомобил с българска регистрация при, който удар са загинали двамата пътници. Шофьорът и момичето, което е пътувало с него.

Огледите на мястото на инцидента продължиха няколко часа. От смачкания до неузнаваемост лек автомобил бяха останали единствено вратите от дясната страна.

;
старши комисар Атанас Илков - директор на МВР Пловдив: На този етап няма да се ангажирам с причината, която е довела до преминаване на мантинелата - може да се касае за заспиване, за преумора. Но факт е, че все още се случват подобни неща на пътя.

Шофьорът на тира с латвийска регистрация е с отрицателна проба за алкохол, в кръвта му няма следи и от употреба на наркотични вещества. Настанен е в университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив с лека гръдно-коремна травма без опасност за живота. По информация на старши комисар Атанас Илков, след изписването му той ще бъде задържан.

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост. Движението по автомагистрала Тракия вече е нормализирано.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина Божидар Данев
Почина Божидар Данев
Външните министри на ЕС обсъдиха напредъка на евроинтеграцията на Македония
Външните министри на ЕС обсъдиха напредъка на евроинтеграцията на Македония