НОВИНИ

"Движение България на гражданите" вижда бъдещето си в Реформаторския блок

Това стана ясно от пресконференцията на лидера на партията Меглена Кунева след заседание на Националния съвет на формацията. Според съпредседателя на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски, партията ще бъде част от следващия парламент и има подкрепата на около 6 % от гласуващите у нас.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:40, 21.01.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Според Найден Зеленогорски без РБ в парламента може да се стигне до коалиция между ГЕРБ и БСП, а реформаторите са единственият гарант това да не се случи. По думите му дясно-центристко управление, което да продължи реформите, е най-добрата перспектива за България. Според Зеленогорски има опити да се нанесат сериозни поражения на реформаторите.

Найден Зеленогорски, съпредседател на ПГ на Реформаторския блок: ,,Ние оставаме вратата отворена към всички, включително и към тези, които напуснаха Реформаторския блок. Да оставим мостовете помежду си, защото утре може да се наложи да минем по тях."

От ДБГ определиха участието си във властта като позитивно.

Меглена Кунева, председател на „Движение България на гражданите": ,,Ние сме партньор, коректив и конкурент на ГЕРБ."

Двете формации очертаха основните акценти в предизборната платформа. Сред тях са съдебната реформа, антикорупционното законодателство и инвестициите в образованието. Оттам подчертаха, че задълбочаването на членството в ЕС и НАТО, както и евроатлантическата ориентация защитават националните интереси. От ДБГ виждат блока и като незаобиколим фактор в следващия парламент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Витоша зимен фест привлече софиянци в планината
"Витоша зимен фест" привлече софиянци в планината
Верижна катастрофа в района на Карлово
Верижна катастрофа в района на Карлово