НОВИНИ

Джошуа Редман е гостът в галавечерта на "Пловдив джаз фест"

Меломаните в Пловдив са в очакване на финалната вечер на "Пловдив джаз фест". Саксофонистът Джошуа Редман доведе под тепетата ценители от цялата страна.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Владислав Севов
20:02, 04.11.2017
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Във фоайето на Дома на културата „Борис Христов” е подредена изложба ,в която са събрани някои от най-знаменитите имена на съвременния джаз. Сред тях е и Джошуа Ремдман той е известен с това, че много рядко повтаря програмата си в своите концерти. Той самият сподели, че няма как концертна програма да не се мултиплицира в известна степен.

Но джазът е музика на момента, определяща е импровицзацията, така че всичко се случва тук и сега и това се определя не само от музикантите, но и от публиката и мястото, на което се случва концертът.

Джошуа Редман: Дори когато свирим един и същ музикален материал, ние го правим, надявам се, с различно усещане, с друг нюанс. Едно музикално произведение има своята неповторима стойност при всяко отделно изпълнение. Важното е наистина да прегърнеш момента. Само тогава може наистина да бъдеш приятно изненадващ и автентичен.

Заедно с Джейсън Моран и Дони Макаслин, Джошуа Редман е името, което утвърждава това издание на „Пловдив джаз фест” като едно от най-силните. Оставаме на концерта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нощта на театрите във Варна
Нощта на театрите във Варна
Радев: България имаше адекватна реакция на руското изявление за евреите у нас
Радев: България имаше адекватна реакция на руското изявление за евреите у нас