НОВИНИ

​Гала концерт на участниците в майсторския клас на Райна Кабаиванска

Утре вечер в Софийската опера примата Райна Кабаиванска представя участниците в тазгодишния й майсторски клас. За 18 -та поредна година Нов български университет е домакин на млади певци от цял свят, които искат да усъвършенстват таланта си точно при българското сопрано. Усилената им работа по традиция завършва с гала концерт под диригентството на маестро Найден Тодоров. Вижте повече от разговора на Миглена Стойчева с Райна Кабаиванска във видеото.

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева
20:45, 28.09.2018
Чете се за: 00:33 мин.
Още

Отворила е вратите на големите театри за много млади певци. Нейният личен подпис под всеки оперен глас, който е шлифовала, е вокалната техника.

Райна Кабаиванска: Всички ми казват, че разпознават моите ученици, защото пеят правилно.

Не може да се примири, че канят нейните ученици и в постановки, които не винаги са по вкуса й. Преди време италианката Вероника Симеони трябвало да пее Кармен. Но на финала, вместо да умре от ръката на ревнивия дон Хозе, героинята й трябвало да го застреля.

Райна Кабаиванска: Но тъй като аз съм малко, какво да ви кажа, магьосница и по едно време реших абсолютно, че револвера на Кармен не бива да стреля и револверът на Кармен не простреля. Така, че стана голям гаф. Плюс това имах и голямото удоволствие да чуя целия театър да протестира срещу това режисьорско решение.

Признава, че почти не мисли за собствените си постижения в операта. Всяка сутрин се буди със задачи в бъдеще време. И всички те са свързано с реализацията на децата, за които е поела грижа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Различията между Берлин и Анкара остават
Различията между Берлин и Анкара остават
Поредна размяна на остри реплики между БСП и ГЕРБ в НС
Поредна размяна на остри реплики между БСП и ГЕРБ в НС