НОВИНИ

Трима молдовци са задържани за взривения банкомат в Стара Загора

Трима молдовски граждани са задържаните за взрива на банкомат в Стара Загора. Открити са и откраднатите пари - около 60 хиляди лева. Проверява се дали задържаните са извършвали подобни престъпления на териториите на други държави. Търси се и връзка с взривения преди месец банкомат в Казанлък.

bnt avatar logo
от БНТ
19:42, 28.09.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Тримата молдовски граждани са задържани вчера в Пловдив с автомобил с българска регистрация, който не е обявен за издирване. В него са открити касетите от банкомата и откраднатите пари.

Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Вследствие на бързите оперативно издирвателни мероприятия бяха задържани и беше открита почти цялата сума от взломения банкомат. Това е втори случай в който такива граждани извършват такова престъпление.
Дичо Атанасов - окръжен прокурор на Стара Загора: Парите са намерени при извършените процесуални действия - претърсване и обиск на лица - една част е в български левове, друга част е в чужда валута.

Установено е, че молдовците са влезли в България два дни преди престъплението, като са били много добре подготвени.

Димитър Кошов - Главна дирекция „Национална полиция": Подбират обекти на магазини, в които лесно може да се проникне до задната част на банкомата, където се намира касата. Установихме, че лицата имат логистика на територията на Република България, едно от лицата е пребивавало по-дълго тука, другите лица са пътували периодично към Молдова и са се връщали на българска територия.

МВР проверява дали задържаните са съпричастни и към други престъпления.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Тече международен обмен със съседни държави. Имаме информация, че евентуално могат да имат съпричастност с други такива престъпления на територията на други държави.

Извършителите на престъплението са задържани за 72 часа, като предстои прокуратурата да поиска постоянното им задържане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДПС спасиха кворума в парламента
ДПС спасиха кворума в парламента
Признание за Валя Ахчиева от Програма Достъп до информация
Признание за Валя Ахчиева от Програма "Достъп до информация"