НОВИНИ

Голям пожар гори в Хасковско

Голям пожар избухна този следобед до хасковското село Брягово. Към момента огънят се простира на площ около 1 000 декара между селата Брягово, Родопи и Любеново. На място са 8 екипа, помагат и местните. Заради силния вятър, стихията бързо се разпространява. В един момент е стигнала на метри от къщите, но е спряна от доброволци. Горят треви, храсти и широколистна гора.Подробности очаквайте в емисията в 20 ч!

bnt avatar logo
от БНТ
17:50, 12.08.2019 (обновена)
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Пожар избухна тази нощ и в депото за отпадъци край пловдивското село Шишманци. Към момента огънят е локализиран и не се разраства, но тлее в дълбочина. Няма превишаване на нормите на опасни газове.

Шест екипа на пожарната служба са на място, ще останат да дежурят и през нощта. Те подават вода отдалече и превантивно оросяват и съседните сектори, за да намалят емисиите на пушека.

В района се усеща задушлива миризма. Кметът на село Шишманци призова с отпечатани листовки хората да останат по домовете си при затворени прозорци. Достъпът до цялата зона около депото е забранен.

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила днес и утре за 14 области на страната, показва сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението означава, че са възможни бързо разпространяващи се, силни и трудни за овладяване пожари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Лято с блок-кино
ДРУГИТЕ новини: Лято с блок-кино
Акция Скорост за контрол по пътищата стартира от днес
Акция "Скорост" за контрол по пътищата стартира от днес