НОВИНИ

Русенец влезе в Рекордите на Гинес за плуване с една ръка

Русенецът Теодор Цветков, който е посветил живота си на благотворителността, влезе в Рекордите на Гинес. Неговото постижение е за най-бързо преплуване на 10 км в езеро с една ръка. Той успя да преплува разстоянието само за 5 часа и 13 минути.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
16:12, 12.08.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

24-годишният Теодор Цветков постави рекорд на Гинес по време на благотворителното плуване на езерото "Липник" през юни миналата година, а събраните средства бяха дарени за фондация "Александър Русев". Тогава в продължение на часове той плува със завързана към тялото дясна ръка.

Теодор Цветков: По време на поставянето на рекорда, аз бях контузен, но успях пак да преплувам тези 10 километра с една ръка. Това беше най-трудното, защото изпитвах болка в ръката, беше и студено.

Целта на Теодор е да бъдат събрани достатъчно пари за изграждането на водно-рехабилитационен център за деца с двигателни увреждания. На нея той посвети и следващата си благотворителна кауза. Плува със завързани крака в закрит басейн.

Теодор Цветков: Търся си треньор, искам да се състезавам в плувни маратони, живот и здраве. Според мен, имам волята и желанието да стигна до олимпиада. Даже, убеден съм, че мога да стана и олимпийски шампион.

В момента Теодор се състезава в русенския спортен клуб за ветерани "Ирис", но в близко бъдеще се надява някой от признатите и авторитетни у нас или в чужбина отбори да се заеме с подготовката му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Босна и Херцеговина забрани вноса на свинско от Сърбия заради чума
Босна и Херцеговина забрани вноса на свинско от Сърбия заради чума
Епизоотичната комисия заседава за мерки срещу африканската чума в Пазарджик
Епизоотичната комисия заседава за мерки срещу африканската чума в Пазарджик