НОВИНИ

Интензивен трафик в следобедните часове по направлението Кулата - София

Интензивен беше трафикът по направлението Кулата - София в следобедните часове. При Симитли, където в движението се включваха и прибиращите се коли от Банско към столицата, се образуваха огромни колони. През Граничен пункт Кулата се преминаваше спокойно.

bnt avatar logo
от Николай Янев
17:50, 06.03.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

На ГКПП Кулата бяха осигурени максимален брой служители.Работеха и всички трасета. От Гранична полиция казаха, че не очакват да се образуват колони.

Гл.инспектор Атанас Георгиев, началник на ГКПП-Кулата: Проверките при влизане в България са по-облекчени на българските граждани, защото там не се проверяват декларациите за съгласие за отсъстващ родител, което се прави на излизане от страната.

По обяд трафикът през пункта беше нормален. Пътуваха повече гърци, тръгнали на пазар у нас. Сънародниците ни, прибиращи се от Гърция, бяха по-малко.

По-натоварено бе движението след Петрич и Сандански.

Огромни колони от автомобили се образуваха след Симитли, където в главния път София - Кулата се включваха прибиращите се коли от Банско. На места се получаваха и частични задръствания. По данни на представители на туристическия бранш в курорта през почивните дни е имало около 15 хиляди туристи, повечето от които българи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украински демонстранти поискаха освобождаването на Савченко
Украински демонстранти поискаха освобождаването на Савченко
КЗП е постигнала консенсус с два мобилни оператора за неустойките по договор
КЗП е постигнала консенсус с два мобилни оператора за неустойките по договор