Крум Зарков: Парламентът сам се направи за посмешище в правна комисия

Преди да напуснем правната комисия близо 25 часа в комисия и в зала се опитвахме се правим две неща: първо - да защитим своите предложения и второ - да предпазим преференцията като начин на гласуване, коментира заместник-председателят на парламентарната група на БСП Крум Зарков в сутрешния блок на БНТ. Вижте още във видеото:

от БНТ
08:50, 21.02.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Крум Зарков сподели, че когато не ходят на работа, депутатите не получават заплати и дори ще подлежат на санкция по правилник.

Крум Зарков: Българското общество е изправено пред проблеми в здравеопазването, малкия и средния бизнес, потискан от всекидневно променящи се правила, а парламентът сам се направи за посмешище в правна комисия, за нас дневния ред е съвсем различен.
;

Според Зарков проблемът с избирателните списъци е сложен не само заради т.н. мъртви души, а защото системата на "ГРАО" не може да засича онези български граждани, близо 2 млн. души, които не живеят в България. Той допълни, че между данните на "ГРАО" и НСИ има разлика от 1 млн. и половина души, създава резерв от празни имена в тези списъци и съответно може да бъде използван.

Крум Зарков: Затова БСП предложи създаване на публичен регистър на избирателите, който с времето може да стане база на избирателите, както и последваща проверка за българите в чужбина дали някой не е гласувал от тяхно име.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Милен Керемедчиев: Тереза Мей няма какво повече да поиска
Милен Керемедчиев: Тереза Мей няма какво повече да поиска
Главният архитект на София: Добрите майстори отдавна са изчезнали
Главният архитект на София: Добрите майстори отдавна са изчезнали