НОВИНИ

Най-дългата надуваема пързалка е в Бъндеришка поляна

Най-дългата надуваема пързалка в Европа е голямата атракция на Бъндеришка поляна над Банско. Тя е с размер 350 метра. С подобно съоръжение за забавление разполагат само четири страни в света - САЩ, Нова Зеландия, Австралия и България.

bnt avatar logo
от Десислава Димчева
07:48, 20.07.2016
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Много семейства с малки деца предпочитат Пирин за почивка през лятото. Атракциите, изградени високо в планината, допълват приятното усещане за отдих сред природата.

Милен Русев: Да ние сме тука за трето лято и идваме тука само заради това.
Диана Рибарова: Повече на мен ми харесват ето тези дървени съоръжения за децата, които са направени по принцип си мисля, че може би трябва да се съхрани духа на планината и на природата да няма чак толкова много забавления.
Иван Обрейков - маркетинг директор в дружество "Юлен" - концесионер на скизона "Банско": Нашата цел е да разнообразим летния сезон на хората, които освен като ходят в планината да се забавляват техните деца.

На Бъндеришка поляна за туристите е изградено още игрище за мини голф, футбол, надуваеми замъци, люлки и кътове за игра на по-малките.

Инструктори се грижат за безопасността на децата, като за ютюбинг спусканията задължително се използват обезопасителни каски.

Ирина Иванова: Мисля, че възрастните също имат нужда да се забавляват, нали сме едни пораснали деца. Ние се забавляваме заедно с детето.

Цените на забавленията в спортния комплекс на открито варират от 5 до 10 лева, а за по- големи групи и семейства са предвидени отстъпки. За улеснение на туристите от няколко дни работи и кабинковия лифт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Резервираме почивка и в пощите
Резервираме почивка и в пощите
Откриват метростанция Витоша
Откриват метростанция "Витоша"