НОВИНИ

Мечтана награда: Двойка канадци пренощуваха в Лувъра

За първи път от няколко столетия Лувърът имаше гости за пренощуване. Двойка от Канада спечелиха тази изключителна привилегия след конкурс, в който участваха над 180 000 кандидати. Събитието е част от честванията за 30-ата годишнина от поставянето на стъклената пирамида пред най-посещавания музей в света.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
06:52, 02.05.2019
Чете се за: 00:42 мин.
Още

26-годишната студентка Даниела, която изучава реставрация, е щастливката, на която се падна честта да прекара една нощ в знаменития музей. Тя спечели наградата с есе на тема "Защо бихте били идеалният гост на Мона Лиза?"

Даниела, студентка: "Уверена. Изглежда уверена."

Есето на Даниела явно е предало на журито цялата ѝ любов и страст към изкуството, защото тя получи възможността да пие шампанско в компанията на приятеля си Адам, на метри от портрета на жената с най-енигматична усмивка в световната живопис.

Даниела, студентка": Написах, че съм реставратор и любител на историята на изкуството, така че с нея имаме много теми за обсъждане, също - че ще ѝ донеса питие и нещо за хапване, ако е гладна и ще си побъбрим и ще се усмихваме.
;

Последните обитатели на някогашния дворец го напускат в средата на XVIII век и оттогава в него не е живял никой. Даниела и Адам вечеряха недалеч от Венера Милоска, а спалнята им беше специално поставена за случая пирамида, наподобяваща тази пред Лувъра.

Ан-Лори Беатрикс, администратор в Лувъра: Лувърът празнува 30-ата годишнина на пирамидата и искахме да направим нещо необикновено, в което да участват обикновени хора.

Идеята за преспиване в Лувъра е на компания за настаняване, които възнамеряват да започнат да предлагат специални частни посещения и камерни концерти сред стените на музея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недостиг на майстори във Франция може да забави реставрацията на Нотр Дам
Недостиг на майстори във Франция може да забави реставрацията на "Нотр Дам"
160 български военни заминават за Афганистан
160 български военни заминават за Афганистан