НОВИНИ

Преди финала на "Евровизия"

ПОЛИ ГЕНОВА ПЕЕ 8-ма ПОРЕД! ДА Я ПОДКРЕПИМ! Два часа до финала на най-голямото музикално шоу в света - конкурса за песен на Евровизия. В Стокхолм Поли Генова излиза под номер 8 на сцената, за да представи България с песента "Ако любовта беше престъпление". Тя се класира сред 25-мата финалисти въпреки жестоката конкуренция. Над 200 милиона зрители се очаква да гледат на живо шоуто от Глобен арена.За предстартовата треска, емоциите, подготовката, звездния блясък - от Стокхолм предава специалният ни пратеник Благой Цицелков.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков Оператор: Атанас Атанасов
20:01, 14.05.2016
7911
Чете се за: 01:36 мин.
У нас

На сцената на Евровизия ще видим най-добрите изпълнители на Европа и не само:) Всички ние стискаме палци на на нашето момиче - Поли, но не трябва да забравяме, че те влиза в силна конкуренция. Ето и най-ярките звезди на вечерна - Дами Им от Австралия е една от най-добрите вокалистки тази година. Нейната песен е силна и модерна, публиката в залата я приема радушно, сценичното представяне е иновативно. Русия впечатлява повече със сценично представяне и много ефекти на сцената. Сергей Лазарев е фаворит при букмейкърите, но може би е прекалено преекспониран. Най-оригиналната песен тази година идва от Армения с изключително силно заснемане, а Ивета е страхотен вокалист. Няма как да бъде пропусната и Украйна - най-емоционалната балада тази година. Лична, разказваща историята на семейството на Джамала, със силно и ярко послание, което открито напада Русия... Ето какво да очакваме още:

;

Британският интернет гигант в сферата на развлекателната индустрия "Metro" публикува статия, в която авторът Бени Ройстън твърди, че страната ни има реална възможност да победи на "Евровизия 2016". Подобнr публикаци четем в американската, италианската преса, дори и тази в Гватемала. Но там няма как да гласуват за Поли.

Важно е да припомним още веднъж правилата за гласуване. Знаете, от България не можем да гласуваме за нашата собствена песен. От всички останали 40 участващи държави обаче това е възможно. Трябва да знаете, че гласуването започва след изпълнението на последната 26-та песен и ще продължи 40 минути. Друг много важен аспект от процедурата е това, че трябва да гледате местната телевизия, която излъчва конкурса. Номерата, които се изписват по БНТ по време на прякото предаване важат само за територията на България. От тази година са в сила и нов начин за представяне на гласуването - ето го и него.



;

Промяната в начина на гласуване е историческа за песенния конкурс "Евровизия". Интернационалното жури ще може да гласува за изпълнители с точки от една до осем, десет или дванайсет, за да избере фаворита си. На големия финал тези точки ще бъдат разпределни между всички участници в конкурса.

И сега зрителите пред екрана също ще могат да гласуват за своите фаворити. Новото е, че ще могат да изпратят SMS с оценка, като на журито - с точки от една до осем, десет или дванайсет. Вотът на зрителите от всички държави ще бъде комбиниран и обработен. След края на гласуването, всички 43 държави ще обявят последователно как са гласували техните журита. Обявяването ще започне от страната, получила най-малко точки от зрителите. Точките им ще се добавят към вече известния резултат на журитата. Веднага след това ще бъде обявен и телевотът. Така до последно няма да се знае кой точно ще спечели.

След големия финал, всеки може да разбере индивидуалните оценки на журито, както и разпределението на зрителския вот по държави в официалната уеб страница на Евровизия www.eurovision.tv.

Бъдете пред екраните на БНТ!!!

Гласувайте за Поли!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-мащабната операция на МВР и ДАНС срещу незаконната миграция
Най-мащабната операция на МВР и ДАНС срещу незаконната миграция
България е домакин на първото Европейското първенство за бодигардове
България е домакин на първото Европейското първенство за бодигардове