НОВИНИ

Народното събрание прие промени в Енергийната стратегия

Парламентът прие промени в Енергийната стратегия в синхрон с концепцията за развитие на Южния газов коридор в Европа. Целта е подобряване на сигурността и диверсификация на доставките.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
11:47, 30.11.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Става дума за изграждането на газов хъб "Балкан", участието на България в терминала за втечнен газ в Александруполис и изграждането на втора тръба на "Турски поток" през България. Стратегията беше подкрепена от опозицията. Изненадващо Валери Симеонов обяви, че НФСБ не подкрепят промените в частта за тръбата за пренос на газ от "Турски поток".


Таско Ерменков - "БСП за България": Ние ще подкрепим тези промени в стратегията. Ще ги подкрепим с ясното съзнание, че се намираме в ситуация, в която се намира пътника, който дълго време е стоял в чакалнята на гарата, чакайки влака да мине през нея и изведнъж се оказало, че влака не минава от там и трябва да го гони и е хванал на последния влак последния вагон, последната врата.
Валери Симеонов - председател на НФСБ, Обединени патриоти: Аз няма да подкрепя една такава стратегия докато не бъда убеден, че България ще печели от нейното реализиране. Още плащаме старите сметки на едни проекти, които не са били полезни за България от гледна точка на това, че не са били обвързани с приходи за България.
Рамадан Аталай - ДПС: Като имате такива коалиционни партньори не ви е необходимо да имате опозиция. Абсолютно! Но халал да са ви на чисто български.
Валентин Николов - ГЕРБ: Ще има много желаещи да дадат средства на "Булгартрансгаз" за изграждане на тази инфраструктура, защото се вижда, че тя ще има голяма възвращаемост. Да направим всичко възможно газът да не заобикаля България.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев откри в Стара Загора 16-ото издание на Българската Коледа
Румен Радев откри в Стара Загора 16-ото издание на "Българската Коледа"
Вицепремиер ще оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания
Вицепремиер ще оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания