НОВИНИ

Вицепремиер ще оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания

Вицепремиер ще оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания. Предложението за промяна в Закона беше прието на извънредно заседание на социалната комисия в парламента.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
11:46, 30.11.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Депутатите се събраха, за да прегласуват текстове от Закона за личната помощ. Те бяха коригирани спешно след среща на майките на деца с увреждания с премиера Борисов.

Мая Манолова, национален омбудсман: Законът гарантира, че хората ще имат лична помощ през цялата следваща година, независимо от тези 71 милиона.
Светлана Ангелова, ГЕРБ: Доставчикът на социалната услуга лична помощ ще бъдат общините, като средствата ще се превеждат на Агенцията за социално подпомагане, а те ще превеждат на самия доставчик. По никакъв начин няма да затрудняваме лицата, които ще ползват услугата лична помощ.
Хасан Адемов, председател на Комисията по труда, социалната и демографска политика: През следващата седмица, в сряда, двата закона в пакет ще влязат в пленарна зала за второ четене. Надявам се да бъдат подкрепени от всички народни представители.
Вера Иванова, майка от инициативата "Системата ни убива": В сряда ще се види окончателния резултат от нашата дългогодишна борба. Това е огромна крачка напред и тя трябва да продължи в тази посока.
Мая Стоицева, майка от инициативата "Системата ни убива": Стъпката към реформата е направена. Има желание и всъщност това е първата голяма крачка. Имаме рамките, имаме текстовете. Започва много по-сериозната работа по наредби, методики.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Народното събрание прие промени в Енергийната стратегия
Народното събрание прие промени в Енергийната стратегия
Кандидатите за наследници на Меркел представят програмите си
Кандидатите за наследници на Меркел представят програмите си