Летните порои на остров Корсика взеха пет жертви

Летните порои на остров Корсика отнеха живота на петима туристи. Те били връхлетени от триметрова вълна, която се образувала при наводненията. Сред загиналите има и 7-годишно дете.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
20:24, 02.08.2018
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Планински бури, съпроводени от поройни дъждове довели до рязкото покачване на нивото на реката в каньона Зойку - едно от най-красивите места на Корсика. Природна забелижетелност, съчетаваща внушителни гледки на водопади и планински пейзажи.

Ерик Бруяр, прокурор: В следобедните часове там имаше гръмотевици и валя много. Туристите вероятно са били връхлетени внезапано в сухата част на реката от вълна с височина до три метра.

Туристите се движели покрай реката, когато били отнесени от огромната вълна. Сред загиналите са планинският водач, дете и неговият баща.

Томас Мондоловини, полицейски комендант: В началото са били 11 души, но 4-ма от групата се върнали обратно. Така седем туристи продължили. Дали е било неразумно решението им? Разследването ще установи.

Майката на загиналото момиче успяла да се спаси. Оцелели са още двама от групата - баща и син, които били издърпани с въже от хеликоптер.

Няколко часа продължи издирването на 22-годишна жена от групата. Тялото й беше открито на няколкостотин метра от мястото, където бяха намерени другите туристи.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
България и Македония честваха 115 години от Илинденско-Преображенското въстание
България и Македония честваха 115 години от Илинденско-Преображенското въстание
КНСБ: Над 2,2 млн. българи продължават да живеят в бедност
КНСБ: Над 2,2 млн. българи продължават да живеят в бедност