НОВИНИ

Преди първичните избори на републиканците в Невада

В Съединените щати скандал и последвало уволнение в лагера на кандидата за президентската номинация на републиканците Тед Круз в деня преди гласуването в Невада. Към момента социологичесите проучвания сочат, че Круз изостава от милиардера Доналд Тръмп с повече от 20%.

bnt avatar logo
от Георги Петров
09:12, 23.02.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Тед Круз официално уволни главния си говорител след появата на видеоклип, който заблуждава, че неговият съперник Марко Рубио омаловажава Библията. На въпросния запис с лошо качество, разпространен от говорителя на Круз Рик Тайлър, Рубио казва "Няма много отговори в нея". Тайлър представя нещата така, че сенаторът от Флорида визира Библията.

Говорителят на Круз се извини за определената от него като "неточна история" още в неделя, но това не попречи на сенаторът от Тексас да го освободи с аргумента, че в своята кампания не поставя под въпрос вярата на конкурентите си. Уволнението дойде на фона на острите обвинения срещу Тед Круз в непочтена агитация от страна на Доналд Тръмп.

Милиардерът отдава победата на Круз на първичните избори в Айова на негово непотвърдено изказване в навечерието на изборите, с което е заблудил поддръжниците на д-р Бен Карсън, че бившият хирург се отказва от кандидатурата си, и ги е привлякъл на своя страна. Скандалът с Марко Рубио даде на Тръмп нов повод да обвини Круз в употребата на "мръсни номера".

Според социологически проучвания в Невада ексцентричният бизнесмен води с 42 на едва 20% пред Круз и Рубио в Невада и е фаворит за спечелването на поредния тур от първичните избори тази вечер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Микола Балтажи: Кризата в Украйна не е завършила
Микола Балтажи: Кризата в Украйна не е завършила
Външните министри на Франция и Германия посетиха Киев
Външните министри на Франция и Германия посетиха Киев