НОВИНИ

Президентът Радев се срещна с водещи китайски компании

Президентът Румен Радев обсъди с водещи китайски компании предложения за инвестиции в регионалната транспортна свързаност. Визитата на китайската бизнес делегация идва само месец след срещата на държавния глава с неговия колега Си Дзипин в Шанхай, където бяха определени стратегически сфери за двустранно сътрудничество.

Николай Минков
от Николай Минков
20:51, 29.07.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Президентът припомни приоритетните проекти, които представи по време на визитата си в Китай преди месец - откриване на пряка въздушна линия София-Пекин, клон на китайска банка у нас, изграждане на българо-китайски център за научни изследвания.

Румен Радев, президент на Р. България: Отчитаме, че най-важният фактор за развитие на тези инициативи е транспортната свързаност между Китай и Европа. Географското стратегическо положение на България определя най-краткия и изгоден път в тази транспортна свързаност.
;

Китайският посланик у нас Дун Сяодзюн заяви, че целта на бизнес визитата е да се развият приоритетните и за двете държави проекти.

Н.п. Дун Сяодзюн, посланик на Китай в България: Китай и България вече имат отлично сътрудничество, но ние вярваме, че все още има огромен потенциал за развитие в различни области.

По време на срещата стана ясно, че китайска финансова група планира да открие клон у нас.

Водещи китайски компании в сферата на транспорта проявяват интерес да инвестират в българската жп система. Проучват се и възможностите за инвестиции в пристанище Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мая Манолова се срещна с протестиращи жители от различни квартали на София
Мая Манолова се срещна с протестиращи жители от различни квартали на София
Експерти от БАБХ конфискуваха агне вместо прасе
Експерти от БАБХ конфискуваха агне вместо прасе