НОВИНИ

Първо заседание на анкетната комисия за НДК

Днес беше първото заседание на временната парламентарна комисия, чиято цел е да провери как са изразходвани парите, отпуснати на НДК за българското председателство на съвета на Европейския съюз. На него Румен Гечев заяви, че „не е тайна, че правителството панически търси друг вариант за център на председателството ни, защото нещата с ремонта на НДК са критични“. Председателят на комисията Диана Йорданова отхвърли тази информация, като я нарече „слух, изваден от контекста“.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
17:15, 06.07.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Румен Гечев, БСП за България: Ние вече доближаваме средата на юли - както виждате НДК е на кота 0. По наша информация това няма нищо тайно и е правилно правителството да търси резервни варианти. По предварителна информация те търсят варианти в Бояна, в Експо центъра, но това ще е един грандиозен провал, ако така се окаже. Дано не е така, но към момента нямаме основание да бъдем оптимисти за НДК.

;
Диана Йорданова, председател на временната комисия за НДК / ГЕРБ: Прекалено много уважавам професор Гечев, но понякога извън контекста си вади думи негови предположения, които по никакъв начин не почиват на факти. Към този момент аз нямам такава информация. Мисля, че целта на цялото правителство, всички усилия са съсредоточени върху това, действително ремонтът на НДК в най-забързани темпове да бъде осъществен.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СОС разреши построяването на 77-метрова сграда на бул. България в София
СОС разреши построяването на 77-метрова сграда на бул. България в София
Емблематичен разградски диджей написа книга за преживяванията си в професията
Емблематичен разградски диджей написа книга за преживяванията си в професията