НОВИНИ

Тристранният съвет обсъди повторно ръста на минималното възнаграждение

Увеличението на минималната заплата от началото на годината с 9,5 процента дава положителен резултат, отчете социалният министър Бисер Петков. Националния тристранен съвет обсъди повторно ръста на минималното възнаграждение до размер от 460 лв., заради съдебно решение с което се отмени приетото в началото на годината постановление на кабинета Борисов 2.

bnt avatar logo
от БНТ
16:26, 06.07.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Вицепремиерът Валери Симеонов не позволи на председателя на Асоциацията на идсутриалния капитал Васил Велев да направи електронна презентация за негативите от увеличението на минималната заплата. А пред медиите след срещата Велев отново коментира резервите си.

Валери Симеонов, вицепремиер: По втора точка, свързана с определянето на нов размер на минималната работна заплата нямаме единно становище.
Любен Томев, КНСБ: КНСБ подкрепя законопроекта на Правителството за минимална работна заплата 460 лева, като нашите аргументи са в тази посока - първо по отношение на международни сравнения България остава трайно на последно място в ЕС като заплащане на труда и като минимална работна заплата.
;
Васил Велев, Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ): Работодателите не подкрепят внесения проект за постановление на МС, защото този подход го оценяваме като следствие на сбъркана политика по доходите, която води да се стимулира готованството, ниската квалификация, нежеланието да се образоваш, нежеланието да работиш.
Александър Загоров, КТ ,,Подкрепа,“ :За минималната работна заплата нещата са в доста голяма степен на напрежение. Надяваме се нашия глас това напрежение да се свали, да се влезе в по-експертен разговор и да се оценят допълнителните ползи от увеличаването на минималната работна заплата не само за тези, които са работници, а за цялото общество, държава и индустрията като цяло.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп: Бъдещето на западната цивилизация е изложено на риск
Доналд Тръмп: Бъдещето на западната цивилизация е изложено на риск
Македонската академия на науките предупреди за „български провокации“
Македонската академия на науките предупреди за „български провокации“