НОВИНИ

Снежни тротоари и заледени улици след 30-часовия снеговалеж в Пловдив

30-часовият обилен снеговалеж промени облика на Пловдив. Снегорини, разпръсквачки за сол и хора още от малките часове на нощта са включени в голямото снегопочистване. Минусовите температури допълнително затрудниха ритъма на града. Още през нощта основните булеварди бяха напълно разчистени от снега, но много вътрешноквартални улици останаха непроходими.

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
20:00, 11.01.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Леден капан скова улиците край една от най-натоварените пловдивски болници. Вторият обилен снеговалеж блокира достъпа до местата за паркиране, а тези, които се опитваха да преодолеят блокадата, попадаха в опасни хлъзгави коловози.

Румен Нецов
"Никога греблото не е минало оттук надолу по „Дрян” и по „Гергана”. Абсурд! Колите тук, които се хванат, не излизат, докато не се стопи снегът."
Теодора
"Тук наистина е много трудно. Освен това няма място къде да се паркира. Колите се хлъзгат, хората се хлъзгат и там, има лед."

След като се видя асфалтът по основните булеварди, техника и персонал на общинското предприятие „Чистота” влязоха и в кварталите Снегът обаче е толкова много, че почистването му ще отнеме поне няколко дни.

Повечето вътрешноквартални улици на Пловдив нямат тротоари - пешеходци и автомобили споделят общ път."

Георги
"Хората не могат да минат. И по шосето не могат да вървят, та камо ли по тротоарите."

В пешеходните зони, където леденото покритие създава сериозна опасност от наранявания, също трябва да се вземат спешни мерки.

Марияна Владимирова
"Асансьорът е замръзнал. Стълбите не са изчистени. Стар човек стои там с бастуните и не може да мине."

Снегът създава проблеми, но е и повод за радост. Най-снежната зима на Пловдив от 5 години насам е време за шейни и забавления, особено за децата, които остават във ваканция до края на седмицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на русенски села не успяват да стигнат до работа заради непочистен сняг
Жители на русенски села не успяват да стигнат до работа заради непочистен сняг
Увеличават се огнищата на птичи грип в Пловдивска област
Увеличават се огнищата на птичи грип в Пловдивска област