НОВИНИ

Свободни места за бездомни в Пловдив

Спокойно е положението в Пловдивска област въпреки студеното време. Няма населени места без електрозахранване и нарушено водоподаване. Само в община Първомай продължава да е в сила частичното бедствено положение. Въпреки това са осигурени са обходни маршрути до селата. Пътищата от Асеновград до Садово и Първомай все още са затворени заради снегонавявания и липса на видимост. В община Родопи няма информация за откъснати села съобщиха от областния щаб по сигурността.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
18:35, 09.01.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

От Община Пловдив призоваха всички хора, които имат нужда от помощ в студените дни да се обръщат към местната власт. Все още има свободни места за бездомни и нуждаещи се в центъра за настаняване, домът за стари хора „Свети Василий” и общинските болници.

Георги Титюков – зам.-кмет
"Ако някой, както каза кметът, има нужда от помощ може да се обръща на сайта на Община Пловдив има телефоните на дирекция социална политика. Бихме могли да се притечеме със социалния патронаж, с личните асистенти, които имаме. Ако стане и по-масово и с доброволното формирование Пловдив."

Приемът е само при заявено желание. Осигурени са не само подслон, но и топла храна. От Община Пловдив съобщиха още, че след затоплянето, което се очаква след два дни, ще започнат обходи за премахване на висулките по обществените сгради, а след сигнали и по други постройки, където има опасни ледени късове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Весела Лечева: БСП ще предложи различен икономически модел
Весела Лечева: БСП ще предложи различен икономически модел
Всички основни пътни участъци са проходими при зимни условия
Всички основни пътни участъци са проходими при зимни условия