НОВИНИ

Цецка Цачева направи проверка в Агенцията по вписванията

Изненадваща проверка на министъра на правосъдието в Агенцията по вписванията. След сигнал за големи опашки лично Цецка Цачева разпореди хората да бъдат пуснати в сградата. Вижте прякото включване на Тихомир Игнатов.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:02, 23.06.2017
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

Изненадващата проверка на правосъдния министър била провокирана от сигнал на граждани. Цецка Цачева получила снимки, на които се вижда как 30 души чакат на опашка извън сградата на Агенцията, докато навън термометрите показвали над 30 градуса. Наложило се лично правосъдния министър да разпореди хората да бъдат пуснати вътре.

Защо, когато дойде министърът, нещата стоят по един начин, а иначе стоят по друг. Елате без министъра и ще видите как стоят нещата.
Преди половин час всичките хора, които ги виждате тука, бяха на слънцето.

След кратка обиколка по коридорите на Агенцията Цачева установи защо служителките на гишетата са поискали хората да излязат на слънце.

Цецка Цачева, министър на правосъдието: Това, което ми казаха, е, че шумът от опашката пречи на прецизността на работата им. При добро взаимодействие, когато всеки влиза в положението на другия, хората от опашката на тези, които работят на гишето. Мисля, че въпросът е преодолим и сега си тръгвам с удовлетворение. Вкаран е някакъв ред.

БНТ: Продължава ли да е голяма бюрокрацията?

Според мен да. Във всяка една държавна институция трябва да се чака доста време, за да ти свършат работа.
Аз закривам една фирма и е ходене по мъките. Много документи. Много бюрокрация.
Хората на гишетата са много отзивчиви. Проблемът е, че няма гише информация. Освен това човек научава повечето неща, когато дойде тука.

Според Цачева Цачева програмата за подаване на документи по елктронен път все още е тромава и затруднява счетоводителите. Затова ще се мисли за подобрения.

Цецка Цачева, министър на правосъдието: Администрацията е длъжна във всеки едни момент да създаде ред и възможност гражданинът да изпълни задълженията си. Имало е подобни случаи в предходни години. Не е нещо, което е ново, но то е особено чувствително в момента с оглед политиката на премиера Борисов и на кабинета като цяло за преодоляване на административната тежест.

Цачева припомни, че от вчера работното време на служителите в Агенцията по вписванията е удължено. За да могат гражданите и фирмите да подадат годишните си финансови отчети в срок, гишетата ще работят от 8 00 до 19 00 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Звездно откриване на Международния музикален фестивал „Варненско лято“
Звездно откриване на Международния музикален фестивал „Варненско лято“
Главният прокурор иска имунитета на Марешки и още двама депутати от „Воля“
Главният прокурор иска имунитета на Марешки и още двама депутати от „Воля“