НОВИНИ

Ученици от Благоевград събират капачки, за да помагат на деца в нужда

Ученици от Трето основно училище „Димитър Талев” в Благоевград събират капачки, за да помагат на деца в нужда. Инициативата е на Ученическия съвет и преминава под надслов „Капачки в действие”. Днес фирма извози първите събрани количества.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
20:30, 11.01.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Кампанията „Капачки в действие” в Трето основно училище в Благоевград започва в края на ноември и бързо се разпространява сред всички ученици.

Александра Маркова: „Нашият клас започна първи да събира капачки и решихме да го направим, защото е много добра кауза и след това още много класове започнаха да събират.”

С парите от предадените капачки ще бъде закупено оборудване за социални домове в страната.

Ивелин Бошнакова, председател на Ученическия съвет в Трето основно училище "Димитър Талев" - Благоевград: „Трябва да помагаме, защото никой не знае какво ще му се случи на другия ден, и трябва да сме добри.”
Васил Чолаков, зам.-директор на Трето основно училище „Димитър Талев” - Благоевград: „Каузата си заслужава! Срещу всеки тон събрани и рециклирани такива отпадъци в доста от социалните домове ще се получат хубави неща. И през предстоящите великденски празници ще бъдат осъщесствени такива хубави идеи на децата така че целогодишно да можем да сме добри.”

За каузата на учениците помагат служители от Туристическия информационен център в града.

Цветана Хайдушка, Туристически информационен център-Благоевград: „Интересното е, което хората наистина не знаят, а е важно, че една капачка се разгражда между 500 и 1 000 години. Ние до момента само за Благоевград килограмите капачки, които сме събрали са над 200. Сметнете колко време им е нужно да се разградят в природата.

Всеки, който желае може да дари пластмасови капачки и в Туристическия информационен център в Благоевград.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извънредно заседание на парламентарната комисия по вътрешен ред
Извънредно заседание на парламентарната комисия по вътрешен ред
Македонският парламент прие Закона за употреба на езиците
Македонският парламент прие Закона за употреба на езиците