В Лондон раздадоха наградите БАФТА

Снощи бяха раздадени наградите на Британската академия за кино и телевизия (БАФТА). Големият победител е филмът "Три билборда извън града" на режисьора Мартин Макдона.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:48, 19.02.2018
Чете се за: 00:42 мин.
Животът

Филмът за съкрушена майка, която търси справедливост и настоява да се сложи край на тормоза, неравенството и посегателствата, бе удостоен с пет награди на БАФТА на снощната церемония в Роял Албърт Хол Лондон.

"Три билборда извън града" бе отличен за най-добър британски филм и за най-добра актриса - Франсис Макдорманд в главната роля, а Сам Рокуел получи наградата за най-добър актьор в поддържаща роля. И тези награди минаха под знака на солидарност с движения като Time's Up.

На червения килим и в залата много жени отново бяха облечени в черно в израз на солидарност с пострадалите от сексуален тормоз и дискриминация.

Франсис Макдорманд: Искам да знаете, че съм напълно солидарна с моите сестри в черно тази вечер.

53-годишният мексиканец Гийермо дел Торо спечели наградата на британската филмова академия за най-добър режисьор за филма "Формата на водата". Гари Олдман бе удостоен с наградата за най-добър актьор за ролята на Уинстън Чърчил във филма "Най-мрачният час".

Почетни гости бяха принц Уилям и съпругата му Катрин, която бе облечена с тъмнозелена рокля с черен колан. Призивът за черни тоалети постави Катрин в деликатно положение, тъй като кралското семейство се стреми да не изразява политически позиции.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Колко ни струва издръжката на живот?
Колко ни струва издръжката на живот?
Една мечта, пресъздадена в макет на закрита ж.п. линия
Една мечта, пресъздадена в макет на закрита ж.п. линия