НОВИНИ

Веселин Марешки: При мажоритарен вот никой няма да може да си купи 120 депутати

Не сме подкрепяли законопроекта на ГЕРБ за мажоритарен вот, ние подкрепихме волята на народа. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание Веселин Марешки в студиото на "Още от деня". Изказването е по повод отхвърления в пленарната зала законопроект, внесен от ГЕРБ, който беше подкрепен и от депутатите на партия "Воля".

bnt avatar logo
от БНТ
19:27, 20.06.2017
6616
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Подкрепяме мажоритарен вот, той ще направи да няма безмозъчна маса от 240 анонимници. Аз влязох мажоритарно. Хората ме познават, ходя си спокойно по улицата. Хората трябва да познават своите избраници, заяви Марешки.

По думите му при мажоритарен вот няма как някой да си купи 10 000 гласа. Никой не може да купи 120 депутати. Мажоритарността може да бъде изкривена с неработещ закон. Затова ние предлагаме лесен и работещ закон, който ще внесем в Народното събрание, каза Марешки.

Веселин Марешки: По нашата система няма как да има депутати от 1-2 партии. Ние слагаме рамката, може да дискутираме допълнително, за да изградим още по-добър законопроект. Основните проблеми обаче са решени с това, което предлагаме.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пестициди убиват пчелите в Русенско
Пестициди убиват пчелите в Русенско
Лозан Панов вече няма да използва автомобил на НСО
Лозан Панов вече няма да използва автомобил на НСО