НОВИНИ

"Вездесъщият" - за манията да следиш околните

Най-новият български филм - "Вездесъщият" разказва за един човек на изкуството, който решава да следи всички около себе си със скрити камери. Хобито му се превръща в мания, която му донася както забавни моменти, така и много нежелани истини.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
10:02, 26.08.2016
Чете се за: 00:37 мин.
Още

В лентата - звездата на Народния театър - Теодора Духовника играе съпругата на обсебения от скритите камери Емил. Този персонаж е поверен на актьора Велислав Павлов.

Велислав Павлов, актьор: Моят герой е един от жертвите, понася в пълна тежест последствията.

Матей Константинов, сценарист: Това което казваме зад гърба на някого... не ни прави лоши хора.

Илия Джевелков, режисьор на "Вездесъщият": Има нещо много нестандартно и нещо, което те кара да се замислиш, дали знанието зад кулисите.

"Вездесъщият" поставя под въпрос личното ни пространство в съвременния свят – свят, в който СРС-тата и камерите за видеонаблюдение ни заобикалят отвсякъде. От какво ни предпазват и с какво ни заплашват тези невидими очи, с които се оказва така лесно да се сдобие всеки от нас?

Снимките на градската история, в която всеки от нас може да открие себе си - продължат през цялото лято. Лентата ще видим през пролетта на големия кино екран. Поглед не само през обектива на голямата кинокамера, но ни през този на малките непрофесионални камери, грижливо скрити от главния герой за да контролира светът около себе си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Унгария ще строи втора защитна ограда по границата със Сърбия
Унгария ще строи втора защитна ограда по границата със Сърбия
Наследството на Кудоглу: история на пух и прах
Наследството на Кудоглу: история на пух и прах