НОВИНИ

Жив класик на независимото кино гостува в Пловдив

Култовият американски режисьор Ейбъл Ферара бе един от знаменитите гости на София филм фест. Зрителите на пловдивското издание на фестивала гледаха "Кралят на Ню Йорк" – една от визитките на Ферара.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Владислав Севов
20:40, 22.03.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Холивуд е толкова различен от Америка, колкото е различен и от България, смята класикът на независимото кино Ейбъл Ферара.

Ейбъл Ферара, режисьор: "Аз съм от Ню Йорк. А сега работя в Рим, което е много по-близо до тук, отколкото до Ню Йорк. Така че аз съм европейски режисьор."

Ферара признава, че в настоящия период и филмите му са много по-различни от ранните. Вече ги няма антигероите, на които зрителите симпатиират в "Лошия лейтенант" и "Кралят на Ню Йорк". Личностите, които днес го занимават, са предимно хора на изкуството, а сюжетите – философски и дори апокалиптични.

Ейбъл Ферара, режисьор: "Мисля, че просто следвам начина си на живот. Филмите, които правя са отражение на живота ми. Впечатляват ме тези хора, като Пазолини например, мисля, че ги усещам. А и човек се развива, пораства по някакъв начин през целия си живот."

13-ото пловдивско издание на кинофестивала продължава до неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стачки във Франция срещу икономическата реформа на президента Макрон
Стачки във Франция срещу икономическата реформа на президента Макрон
Днес в София беше открит престижният форум „Опера Европа“
Днес в София беше открит престижният форум „Опера Европа“