Дете от Бургас получи покана за смъртоносната игра "Син кит"

Откриха смъртоносната игра „Син кит", която погуби стотици деца, в телефона на дете от Бургас. Детето е ученик от Основното училище „Климент Охридски" и само е съобщило на учителката си, че на телефона е излязла покана да изтегли приложението. Тя своевременно е предупредила родителите и директора за наличието на опасната игра.

от БНТ
20:20, 22.03.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Детето е ученик в началните класове в училище Климент Охридски. През междучасието то получило покана на телефона си да изтегли приложението за играта "Син кит" и споделило с класния си ръководител.

Юлия Пенева - директор на ОУ" Климент Охридски".: " Колежката не е отворила телефона и препоръчва на детето да съобщи на родителите си."

Според съученици на детето това не е единственият случай. Те са категорични, че познават други ученици, които играят играта дори са стигнали до по- горни нива.

Габриел Колев: "Знам, че много хора от това училище си режат ръката. Казвали са ми, че имат някакви предложения и така нататък, но отричат нали да играят тази игра. Ей тука цялата ръка е нарязана от стъкло.

За случая със смъртоносната игра е информирана вече и полицията . От там ще организират срещи с учениците, за да обяснят какви рискове крие играта "Син кит".

Цветелина Рандева - говорител на ОД на МВР- Бургас: "Ще участват специалисти от областната дирекция на полицията. Предполагам, че подобен интерес ще има и от други учебни заведение така, че имаме готовност да реагираме в такъв тип ситуация."

Директорът на Бургаското училище призова всички родители да проверят телефоните на децата си за опасната игра. При съмнения да информират веднага ръководството на училището или полицията.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Милиарди левове загуби за държавата от невнесено ДДС за последните 17 години
Милиарди левове загуби за държавата от невнесено ДДС за последните 17 години
Високотехнологична операция на мозъчен тумор в Плевен
Високотехнологична операция на мозъчен тумор в Плевен