НОВИНИ

Награда за журналиста от БНТ Зоя Велинова от Агенцията по горите

Поредно признание за БНТ. В Седмицата на гората националната телевизия получи наградата на Изпълнителната агенция по горите за принос в популяризиране на работата на лесовъдите. А журналистът от "По света и у нас" Зоя Велинова беше отличена с приза за най-професионално и обективно отразяване на събития и теми от горския сектор.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
16:10, 02.04.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

В най-новото Държавно ловно стопанство Кричим, което е на територията на бившата царска резиденция бяха наградени изявени лесовъди и медии. БНТ получи приза за успешно медийно партньорство при отразяване на събития и теми,свързани с опазването на горите.

инж. Мирослав Джупаров - изп. директор на ИАГ: Това е медията, която е с нас и при проверките на незаконните сечи, и срещу бракониерите, и при създаването на нови гори. Това е медията, която е запечатила историята на горската служба. Искрено се надявам да продължим да я пишем и заснемаме заедно.

Журналистът от БНТ Зоя Велинова получи голямата награда на Агенцията по горите.Зоя е автор на редица репортажи и предавания, посветени на опазването на гората и борбата с бракониерите.

Зоя Велинова, журналист от "По света и у нас": Харесвам темата за опазване на горите. Те са 4 милиона хектара у нас, което е 40% от територията на страната и наистина си струва да ги пазим. Много е важна и ролята на горските служители, които са очите и ушите на българската гора.

Днес в ловно стопанство Кричим бяха разселени колхидски фазани в огромния парк с елени и муфлони, а новото ръководство обеща още в края на лятото бившата царска резиденция да отвори врати за посетители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Драматични времена на екрана
ДРУГИТЕ новини: Драматични времена на екрана
Зоран Заев посрещна Алексис Ципрас в Скопие
Зоран Заев посрещна Алексис Ципрас в Скопие