НОВИНИ

42 отбора на 24-часовото състезание по картинг

отбора часовото състезание картинг
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
14:48, 28.09.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

42 отбора ще участват в 3-ото издание на 24-часовото състезание по картинг на пистата край Хасково.

Надпреварата в събота и неделя е част от Европейския шампионат за издръжливост и ще бъде предавана с преки включвания по БНТ 3.

250 пилоти от 15 държави ще се впуснат в тежкото изпитание, разпределени в 2 категории – Gold и Pro. И този път, както и в предишното издание, ще има отбор на звездите, който ще мери сили със най-добрите.

Сред участниците са олимпийският медалист Йордан Йовчев, многократният шампион по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой и европейската ралишампионка Екатерина Стратиева.

“Това ще ни е пети пореден състезателен уикенд, не сме почивали от малко повече от месец, но пък съм сигурен, че аз и всичките съотборници, които сме тук и тези които ги няма също, ще дадем всичко от себе, за да направим един хубав резултат и да се забавляваме изключително много”, сподели Мартин Чой.

“Нямам много опит в картингите, въпреки че доста колеги започват първо с картинг и после отиват към автомобилите. Този предстоящ уикенд го приемам като едно голямо предизвикателство”, заяви Екатерина Стратиева.

Стартът е в събота от 12.30 часа, а точно 12 часа след началото на състезанието посоката ще бъде обърната за втората половина.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Автор: Цветелина Абрашева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фирмата, участвала в акцията за "Курск", подготвя план за кораба край Камен бряг
Фирмата, участвала в акцията за "Курск", подготвя план за кораба край Камен бряг
Стратегическо споразумение между Франция и Гърция
Стратегическо споразумение между Франция и Гърция