НОВИНИ

45 години РТВЦ - Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
20:52, 09.09.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Днес се навършват 45 години от създаването на Регионалния телевизионен център в Благоевград. Макар и най- младият член в голямото семейство на БНТ, той се наложи като достоверен източник на информация, пазител на традициите в Югозападния регион, а местните хора го припознават като тяхната телевизия.

Началото е поставено преди 45 години. От тогава до днес репортерите на телевизионния център в Благоевград не спират да творят и да информират.

Добрина Грачанлиева - редактор: Но най-важното е, че непрекъснато трябва да се изненадват зрителите - с нови заглавия, с предавания, в които през последните години все повече зрителят участва - обикновеният човек.

Николай Янев - репортер: И за хората е много важно, че в този район го има този център, че той прави програма за техния живот, за техните проблеми, за техните болки и радости.

През всичките тези години телевизионният център в Благоевград не само, че се наложи като информационен лидер в Югозападна България, но екипите му създават продукция, която излиза извън пределите на страната.

Румяна Ангелакова - режисьор: Документалните филми, които са произвеждани в годините, а и продължаваме да произвеждаме, са получили своето признание и висока оценка на множество международни фестивали и всичко това се дължи на прекрасния екип професионалисти, които работят тук, така че за всички колеги - да бъдем здрави и устойчиви!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сърфист загина след нападение от акула в Австралия
Сърфист загина след нападение от акула в Австралия
Община Несебър даде "зелена светлина" за смяна на собствеността на Слънчев бряг
Община Несебър даде "зелена светлина" за смяна на собствеността на Слънчев бряг