НОВИНИ

Разширяват периметъра за издирването на Янек Миланов, проверяват къщи и в София

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:42, 09.09.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
Снимка: Архив/БГНЕС

Кюстендилският съд разгледа мярката за неотклонение на Васил Капланов по разследването за незаконно притежание на боеприпаси.

Съдиите решиха, че той няма да бъде под домашен арест, а на свобода срещу 2000 лв. гаранция, тъй като все още не е събрана достатъчно информация каква част от намерените у Капланов боеприпаси са негова собственост.

Капланов обаче няма да излезе от ареста, тъй като е задържан под стража за заплаха за убийство срещу свой съгражданин, който коментирал в социалните мрежи разследването за изчезването на Янек Миланов.

Иван Гешев, главен прокурор: Днес е между другото мярката на в Окръжния съд на обвиняемия Капланов, който е от Дупница. Ще видим какво ще е решението на Окъжен съд - Кюстендил. Имаме готовност за различни действия, в зависимост от развитието на случая. Тук искам да използвам случая да кажа, че продължава да се работи активно, въпреки че колегите от МВР са ангажирани с охранителни мероприятия на територията на София. Продължава да се работи много активно по случая "Дупница".

Значително е разширен периметърът, в който се издирва Янек Миланов - той вече е над 300 кв. км. Проверяват се адреси и изоставени постройки, включително на територията на София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Несебър даде "зелена светлина" за смяна на собствеността на Слънчев бряг
Община Несебър даде "зелена светлина" за смяна на собствеността на Слънчев бряг
Акция за рекет и лихварство от две ромски фамилии в Кюстендил
Акция за рекет и лихварство от две ромски фамилии в Кюстендил