81-годишният дядо Георги сам запълва дупките между две села (ВИДЕО)

от БНТ
14:45, 23.02.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

81-годишният Георги Иванов от поморийското село Бата и днес запълва дупките на пътя за съседното село Медово. Той се превърна в сензация, след като снимката му с лопата в ръка обиколи социалните мрежи.

Бай Георги е бивш техник и има своя технология за запълване на дупките. Забърква цимент, слага го в дупката и след това нарежда камъни. Казва, че така дори и да мине тежък камион, не се поврежда пресния цимент.

"Като видя дупка и не мога да трая. И дъщерите ми идват всяка събота и неделя тука. Стресират се. За материали съм дал 50 лева, а благодарността на хората няма цена", казва бай Георги. По думите му пътят се разбива от тежките камиони, които возят материал от близката кариера.

СНИМКИ: БГНЕС

Снимките на бай Георги, който запълва дупките на пътя сам, в социалните мрежи публикувал Христо Наумов. Мъжът сподели, че спрял, за да го поздрави за начинанието.

Кметът на селото Георги Георгиев каза от своя страна, че пътят се ремонтира всяка година, а дупките са се отворили след дъждовете. Чакали да се оправи времето, за да ги запълнят.

Съселяните на дядо Георги разказаха, че той пълни дупки не за първи път и се радват на добрината му.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мъж вилня с бухалка в магазин във Велико Търново
Мъж вилня с бухалка в магазин във Велико Търново
В село Полето посрещнаха първия щъркел
В село Полето посрещнаха първия щъркел