НОВИНИ

Акция на МВР в цялата страна срещу купуването на гласове (ОБЗОР)

bnt avatar logo
от БНТ
17:55, 20.09.2022
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

В цялата страна днес се проведоха полицейски акции срещу купуването на гласове за предстоящите парламентарни избори. Навсякъде бяха претърсени както частни домове, така и търговски обекти. Има и задържани.

Вижте и още във включването на Светлана Ганчева.

В Бургас, по неофициална информация, има трима задържани. В една от къщите в квартал "Победа" спецчастите откриха много списъци с имена, кредитни карти и злато. Има данни, че семейството се е занимавало и с лихварство, което е една от класическите схеми за купуване на гласове - опрощаване на дългове срещу подкрепа. Домът е на Красимир Стоянов, според негови близки той е в Англия, а задържаните са от семейството му. Арестите предизвикаха и напрежение.

"Видяхте ли непълнолетно дете как се извежда от къщата, с белезници и с трима маскирани".

"Той ми е син. Той ми е син. Той със труд работеше. С лихварство не знам дали е вярно, дали не е вярно. Аз не мога да го кажа, защото и аз бях вънка. Скоро се върнах. Не знам за какви карти говорите", коментира Сергей Стоянов.

Във Варненско също беше задържан собственик на заложна къща. Претърсени бяха обекти в общините Провадия, Дългопол и Ветрино, в два от тях бяха иззети лични документи и голяма сума пари.

"Цел на проверката са търговски обекти, най-вече хранителни магазини, които предлагат стока на вересия или на кредит. Обекти, предлагащи на гражданите дърва за огрев, финансови институции, които дават бързи кредити, както и заложни къщи", заяви старши инспектор Валентин Трифонов от Районното управление в Провадия.

В Нова Загора акцията на полицията беше съвместна с НАП и сили на жандармерията.

"От началото на операцията в днешния ден са проверени 5 частни адреса, 6 заложни къщи и два търговски обекта. Задържани са 4 лица", каза старши инспектор Димитър Кикьов.

Трима от тях са арестувани за притежание на наркотици, един за каране на кола с чужди номера. Акциите на полицията ще продължат и през следващите дни.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има задържан за разхвърляните из София варели с химикали
Има задържан за разхвърляните из София варели с химикали
Българка обикаля света като част от "Цирк дьо Солей" - вижте историята на Нанси Дамянова
Българка обикаля света като част от "Цирк дьо Солей" - вижте историята на Нанси Дамянова