НОВИНИ

Акция срещу търговията с вот се проведе и в Симеоновград

bnt avatar logo
от БНТ
18:17, 15.09.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Специализирани полицейски операции срещу търговията с гласове се проведоха в Дупница и Симеоновград. При Задържани са двама души. Претърсени са още търговски обекти и къщи, където са намерени и списъци с имена, и лични данни на хора имащи право да гласуват.

След сигнал до полицията в следобедните часове вчера, полицейски служители на МВР-Кюстендил и Районното управление в Дупница отцепват района на дупнишкия квартал "Ценеви" и арестуват двама мъже. След направен обиск, полицаите откриват списъци с над 20 имена и указания за гласуване за определена политическа партия.

"В хода на операцията на бензиностанция на територията на град Дупница бяха установени въпросните две лица. В условията на неотложност бяха извършени лични обиски на същите, като по време на обиските бяха установени и иззети списъци с лични данни на жители на община Дупница и номер на конкретна избирателна секция", обясни старши комисар Светослав Григоров, директор на ОД на МВР-Кюстендил.

Акция срещу търговията с вота на предстоящите избори на 2 октомври се проведе тази сутрин и в Симеоновград. Жандармерия, полицейски служители и данъчни инспектори проверяваха търговски обекти , а на входовете на града бяха сформирани пропускателни пунктове.

"Такива полицейски операции ще бъдат провеждани на територията на цялата област. Надяваме се целта на операцията да е, че ще постигнем респект сред лицата, които извършват престъпления и такива, които подготвят. Основната идея е да повишим доверието на гражданите в МВР", заяви Атанас Ненков, директор на ОД на МВР-Хасково.

При акцията в Симеоновград задържани няма. От Министерството на вътрешните работи обаче допълниха ,че подобен тип акции ще продължат на територията на цялата страна, а целта е преустанови търговията с гласове.

Репортер: Али Мисанков

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все още не е ясна причината за хранителното отравяне на децата от Спортното училище в Пловдив
Все още не е ясна причината за хранителното отравяне на децата от Спортното училище в Пловдив
Радослав Янков започна лагер на сняг в Нидерландия
Радослав Янков започна лагер на сняг в Нидерландия