НОВИНИ

Актьорът Евгени Будинов е отстранен от спектакъла "Хъшове" от режисьора Александър Морфов

Цанка Николова
от Цанка Николова
19:37, 05.02.2023
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС/Архив
Слушай новината

Актьорът Евгени Будинов е отстранен от спектакъла "Хъшове" на Народния театър от режисьора Александър Морфов. Това е станало през август миналата година, но за случката се разбра днес от видео, публикувано във Фейсбук профила на Тома Биков от ГЕРБ, в което според политика се обяснява причината за отстраняването. Според режисьора на постановката Александър Морфов видеото с негово участие е манипулирано.

Повече от 15 години Евгени Будинов участва в "Хъшове". Миналата година в края на август преди връщането на спектакъла отново на сцената на Народния театър актьорът разбира, че е отстранен от постановката. Но го разбира от колегите си.

"Според мен мъжката постъпка беше самият Сашо Морфов да ми се обади и да ми го каже и аз реших да постъпя по-мъжки от него и да му звънна по телефона. Питах го: "Защо съм отстранен?". Каза, че ме отстранява, защото съм член и съм бил депутат от ГЕРБ. Аз го попитах: "Сашо, значи ти ме отстраняваш по политически причини?" и той каза: "Да, отстранявам те по политически причини. Нещо като актьор към мен да имаш проблем? Той каза: Напротив, Гецка. Много те харесвам като актьор, даже ще ми липсваш в представлението", разказа Евгени Будинов, актьор.

За "По света и у нас" Александър Морфов заяви, че разпространеното видео е манипулирано и в него не присъстват всичките мотиви за отстраняването. Той потвърди, че цени Будинов като артист, но по думите му, в случая ставало въпрос за морални ценности.

"Аз никога не съм си и мислил и нямам право да забранявам, на който и да било човек да участва в законова партия, но тук става въпрос за морални императиви. Човек, който няма моралните качества, за да участва в това представление, аз имам пълното право да го отстраня от представлението", каза Александър Морфов, режисьор на "Хъшове".

Морфов заяви, че това е бил основният мотив за отстраняването на Будинов от "Хъшове".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В капана на зимата: Заледени пътища и отменени полети в страната (ОБЗОР)
В капана на зимата: Заледени пътища и отменени полети в страната (ОБЗОР)
Люта зима: Снежни бури, поледици и транспортен хаос на Балканите
Люта зима: Снежни бури, поледици и транспортен хаос на Балканите