НОВИНИ

Алекс Лазаров: Топ 100 е постижима цел за мен

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
13:01, 23.04.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
алекс лазаров
Слушай новината

С надежди за топ 100 в мъжкия тенис, пораснал ментално и осъзнал важните неща в живота – така Александър Лазаров влезе с гръм и трясък в новата 2023-а година. Първото му голямо постижение за нея беше доброто представяне на България на отборния турнир – United cup.

"Независимо какъв ранкинг има човека срещу теб, ние с Изабелла успяхме да победим Гофен и Мертенс, първо те са топтенисисти и второ бяха фаворити, но спортът е спорт и топката идва срещу теб и ти трябва да я удариш", споделя Лазаров пред БНТ.

С подкрепата на Григор Димитров отборът израства, а жестът, който първата ни ракета направи като играещ капитан – да пусне всички в игра на турнира, е високо оценен.

"Дисциплината е най-големия урок. В нашия спорт емоциите много си личат. Това което ми направи впечатление при него е упоритостта и труда, който полага всеки божи ден и желанието", разказва Лазаров за първата ракета на България.

За Лазаров едно от основните събития през годината е Davis Cup. Там България постигна историческо класиране за Световна група I на турнира.

"Няма да забравя преди години в какви групи играехме, от какви отбори губехме. Повечето сме млади играчи, които имаме огромна воля за победа. Няма да ни е лесно срещу Казахстан, но смятам, че сме фаворити, защото играем на червена настилка", сподели Лазаров.

Алекс достига до върха в кариерата си с помощта на президента на федерацията Стефан Цветков, благодарение на когото получава уайлдкард, а след това и с двете си победи в квалификациите, се класира за първи път в основната схема на турнир от сериите АТП 500. Преди него обаче съдбата му обръща гръб.

"Претърпях сравнително тежка катастрофа малко преди да замина за Дубай, в ситуацията в която бях поставен взех правилното решение, но то се отрази най-вече на тялото, но и на психиката ми, и ме хвана яд, очаквах по съвсем различен начин да се развият нещата. Преди мачовете бях даже на успокоителни, защото психически си бях поставил едни цели, които исках да постигна, независимо дали съм контузен или не. Но най-вече воля и желание да се докажа пред себе си", сподели за БНТ един от най-добрите ни тенисисти.

"Ако крия емоциите си няма да съм аз, критикуват ме, че съм надменен, че си поставям високи цели, но мисля, че тази година Топ 100 е съвсем обективна и постижима цел", разкри Лазаров.

Вижте цялото интервю във видеото!

Автор Десислава Францова

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карлос Насар: Мисля на всяко състезание да правя и световен рекорд
Карлос Насар: Мисля на всяко състезание да правя и световен рекорд
Юлияна Янева: Гледам към Париж, но не обичам да говоря за бъдещето
Юлияна Янева: Гледам към Париж, но не обичам да говоря за бъдещето