НОВИНИ

Юлияна Янева: Гледам към Париж, но не обичам да говоря за бъдещето

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
12:50, 23.04.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
юлияна янева гледам париж обичам говоря бъдещето
Слушай новината

Определено съм доволна, може би не на 100%, защото смятам, че това не е максимума, който мога да покажа, доволна съм от представянето. Това каза европейската шампионка по борба Юлияна Янева, която гостува в предаването "Арена спорт". Янева спечели европейската титла в категория до 68 кг на европейското първенство в Загреб, Хърватия. В спора за златото Янева надигра с 10:3 технически точки украинката Ала Белинска и по този начин стигна до своя първи триумф на шампионат на Стария континент.

"Не бих казала че е лесно. Отстрани изглежда лесно, но на тепиха е трудно. Няма невъзможни неща, стига да вярваме в себе си. Гледам към Париж 2024, но не обичам да говоря за бъдещето. Искам всичко да се случва постепенно и ще видим резултата", коментира още шампионката.

"Тя се е доказала, на Световната купа в Белград стана първа, имаме контузии, които се появяват преди състезание, и затова не може да даде всичко от себе си. Дай боже да няма травми, тя го заслужава и може, и с труда си мисля, че ще го постигне", коментира и треньорът Серафим Бързаков в студиото на "Арена спорт".

"Надявам се в бъдеще да показва още по-хубави неща, аз съм максималист, надявам се да го предам и на нея", сподели още наставникът.

Янева заяви, че конкуренцията в българската женска борба е много голям, но е уверена в себе си.

"Преди световното в Белград, има няколко турнира, но все още е рано да се говори за него", каза още шампионката в "Арена спорт".

Вижте цялото интервю във видеото

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алекс Лазаров: Топ 100 е постижима цел за мен
Алекс Лазаров: Топ 100 е постижима цел за мен
Мими Христова: Много важно беше за мен да стигна до титлата
Мими Христова: Много важно беше за мен да стигна до титлата