Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Александър Иванов, ГЕРБ: Мярката за 25 стотинки на литър гориво няма да бъде осъществена

от Теодора Зарева
18:33, 15.05.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

"Мярката за 25 стотинки на литър гориво няма да може да бъде осъществена, не е ясно как ще се случи точно, те ще компенсират една четвърт от повишението за една година. Трябва да се предложат сериозни мерки, но много закъсняха, трябва да се компенсират производителите на стоки и услуги", заяви в "Говори сега" Александър Иванов, депутат от ГЕРБ, член на Комисията по бюджет и финанси и заместник-председател на Комисията по икономика.

По думите му когато и работодателите, и синдикатите не са доволни от правителството това означава некадърно управление.

"Доброто правителство намира баланс. Завидно е спокойствието на управляващите, особено в тази сложна конфигурация, партиите не могат да се разберат. Ще се направи огромна грешка при актуализацията на бюджета. Вече всичко е много закъсняло относно превозвачите. Защо трябва да се носи отговорност от опозицията за пукнатините в управленската коалиция, не могат да решат нито един от проблемите", допълни Александър Иванов.

Той поясни, че вот на недоверие трябва да събере 121 народни представители. При сегашната конфигурация ГЕРБ има 59, това е чиста математика, уточни Александър Иванов.

"Ние получаваме руски газ, но с 30% по-висока цена, защото има една фирма между нас и Русия. Това не е теза, а факт", каза още Александър Иванов.

Той окачестви факта, че и гражданите, и бизнесът са разбрали цената на газта, която ще платят за май в средата на месеца, като абсурден.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Наполи си гарантира третото място в Серия "А" след класика над Дженоа
Наполи си гарантира третото място в Серия "А" след класика над Дженоа
Калейн и Николова с по две титли на отделните уреди на ДП по художествена гимнастика
Калейн и Николова с по две титли на отделните уреди на ДП по художествена гимнастика