НОВИНИ

Алесандро Микиелето: Като дете гледах как Матей Казийски и Тренто печелят всичко

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:40, 18.05.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
алесандро микиелето дете гледах матей казийски тренто печелят всичко
Слушай новината

Младата волейболна звезда на Тренто Алесандро Микиелето не скри радостта си от триумфа в италианското волейболно първенство след успех с 3-2 победи в серията за златните медали срещу Кучине Лубе Чивитанова.

В решителният пети двубой срещу Либе именно Микиелето стана най-резултатен за успеха със своите 17 точки, а след края на срещата призна, че спечелената титла е като "сбъдната мечта" за него.

21-годишният посрещач разкри още, че като малък е наблюдавал първите големи успехи на Тренто, когато отново беше воден от Матей Казийски, а на треньорската скамейка седеше Радостин Стойчев. По ирония на съдбата вчера вечерта Микиелето спечели титлата редом до Казийски, който бе и в ролята на капитан на отбора.

"Това е една сбъдната мечта. Като дете видях как Трентино Волей и Матей Казийски печелят всичко. Сега съм тук на терена и празнувам "Скудетото" заедно с моите съотборници. Желанието ни беше да затворим цикъла по този начин и го направихме. Не трябва да гледаме назад, искам това да е само началото. Наслаждавам се на настоящето, на тази победа и на титлата. Това е нещо невероятно. С нас празнува и женският отбор, който спечели място в серия А1. Огромна гордост е да бъда част от този клуб", сподели Микиелето пред официалния сайт на Тренто.

За Алесандро Микиелето това е първа титла на Италия в кариерата ми, като за своите крехки 21 години волейболистът вече може да се похвали със златен медал от европейско и световно първенство с националния отбор на Италия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ковачевски и Пендаровски с критики срещу София
Ковачевски и Пендаровски с критики срещу София
Окончателно: Емили Тротинетката излиза от ареста срещу парична гаранция
Окончателно: Емили Тротинетката излиза от ареста срещу парична гаранция