НОВИНИ

Алла Пугачова поиска да се смята за чуждeстранен агент, от Кремъл няма коментар

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
18:35, 19.09.2022
Чете се за: 02:07 мин.
По света
Слушай новината

Кремъл не коментира поста на певицата Алла Пугачова в Инстаграм, с който тя поиска министерството на правосъдието на Русия да я обяви за чуждестранен агент. Пугачова изрази солидарност със съпруга си, телевизионния водещ Максим Галкин. Преди дни той беше вписан в регистъра на чуждите агенти.

Не мисля, че този въпрос се отнася до Кремъл. Така прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков отговори на въпроси на журналисти за молбата на Алла Пугачова. Народната артистка на СССР от 1991 година поиска да бъде смятана за чуждестранен агент в родината си. 73-годишната звезда на съветската и руската естрада защити 46-годишния си съпруг в Инстаграм.

View this post on Instagram

A post shared by ALLA PUGACHEVA (@alla_orfey)


Така Пугачова публично осъди войната в Украйна. В петък руското министерство на правосъдието включи шоумена Максим Галкин в списъка на физическите лица - чуждестранни агенти.

Артистът е особено популярен в родината си, бил е водещ на хумористично шоу, на реалити шоу, на конкурс за детски таланти, а доскоро водеше развлекателно предаване в Първи канал, но беше уволнен след като през април се обяви против руската инвазия в Украйна. Беше лишен и от рекламните си договори и предвидени концерти в Русия. Галкин замина за Израел със семейството си още през март, където даваше представления, а част от приходите дари на украински бежанци. В момента той е в чужбина. Самата Пугачова се завърна в Москва.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България надигра Португалия за втори пореден успех на Евроволей 2022 за мъже до 20 години
България надигра Португалия за втори пореден успех на Евроволей 2022 за мъже до 20 години
Кампанията "С волейбол на училище" тръгва по училищата
Кампанията "С волейбол на училище" тръгва по училищата