НОВИНИ

Андреа Буратини: Трудното тепърва започва

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:32, 09.07.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
андреа буратини трудното тепърва започва
Снимка: БФ Волейбол
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за мъже до 21 години Андреа Буратини е на мнение, че оттук нататък започват трудните мачове за неговите момчета на световното първенство в Бахрейн.

По-рано днес "лъвчетата" надвиха тима на Полша с 3:2 гейма, за да оглавят подреждането в група "С", а след двубоя Буратини сподели пред сайта на БФ Волейбол, че това е бил най-добрият мач на нашия тим дотук на шампионата, но бе категоричен, че "трудното тепърва започва".

"Вече всичко е тактика и манталитет. Не е нужна само да играем добре, трябва много повече. Днес играхме много силен мач срещу Полша. Началният ни удар работеше добре, Алекс Николов сервираше страхотно. Очаквам повече от посрещане, защита и блокада. Не бяхме зле, но знам, че имаме повече потенциал. В мача с Канада не показахме интензивността, която можем. Въобще не познавахме Индия и затова имаше моменти, в които не бяхме на най-добро ниво. Най-силният ни мач беше срещу Полша. Трудното обаче тепърва започва", коментира италианският специалист.

В следващата фаза на шампионата, която също се провежда на групи, България U21 ще мери сили отново с Полша и още отборът на Иран, с който нашите момчета играха контрола миналата седмица и някой измежду тимовете на Бахрейн, Тайланд и Тунис.

Първият двубой за Александър Николов и компания от следващия етап ще се проведе във вторник (11 юли), тъй като утре на шампионата в Близкия изток предстои почивен ден.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия разреши отново на либийски самолети да летят над страната след 10-годишна забрана
Италия разреши отново на либийски самолети да летят над страната след 10-годишна забрана
Преслав Георгиев заслужи бронз в дисциплината 5000 метра едноместно кану на световното за младежи и девойки в Италия
Преслав Георгиев заслужи бронз в дисциплината 5000 метра едноместно кану на световното за младежи и девойки в Италия