НОВИНИ

Ангажират 15 хиляди полицаи за финала в Шампионската лига в Истанбул

ангажират хиляди полицаи финала шампионската лига истанбул
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:50, 09.06.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Близо 15 хиляди полицаи от турските органи на реда ще се ангажират с обезпечаването на обществения ред в Истанбул по време на утрешния финал в Шампионската лига, съобщи по-рано днес пред журналистите валията на турския мегаполис Давут Гюл.

Сблъсъкът за най-престижния европейски клубен трофей във футбола между Интер и Манчестър Сити е в събота (10 юни) от 22.00 часа българско време на стадион "Кемал Ататюрк".

"Подготовката за провеждането на мача е приключила. Всичко е безупречно. За да следят за реда и спазването на порядките ще се грижат около 15 хиляди полицаи, в тази цифра влиза и звеното за борба с безредиците, което обаче няма да бъде ангажирано на терен. Очакваме около 70 хиляди души на стадиона, от които 52 хиляди чужденци", започна Гюл.

По думите му, сходни мерки са взети и по отношение на трансферите на феновете от Летищата в Истанбул до хотелите, обратните маршрути и при индивидуално пътуване на чужденците. Таксиметровите шофьори пък са получили предупреждения чрез фирмите си, че няма да се толерира завишаване на цените.

"Всички маршрути, касаещи придвижването за мача, както на обществения транспорт, така и на такситата в града, са фиксирани. С това няма да има никакви проблеми", гарантира още управителят на градската областна администрация на Истанбул.

Стадион "Кемал Ататюрк" в Истанбул за втори път в историята ще бъде домакин на финала в Шампионската лига, като първият случай бе през 2005-а година. Тогава, по ирония на съдбата отново един срещу друг бяха изправени отбори от Англия и Италия, но радостта бе за състава на Ливърпул, който триумфира след изпълнение на дузпи срещу Милан. Онзи двубой обаче завинаги ще остане в историята като един от най-великите, тъй като "мърсисайдци" на почивката изоставаха с 0:3, но само в рамките на шест минути през втората част съумяха да изравнят резултата, а малко по-късно и да стигнат до трофея.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БК Локомотив София спечели титлата при момичетата до 16 години
БК Локомотив София спечели титлата при момичетата до 16 години
Ще плащаме ли по-скъп ток от 1 юли?
Ще плащаме ли по-скъп ток от 1 юли?