НОВИНИ

Антиправителствени протести в цялата страна и днес

bnt avatar logo
от БНТ
20:10, 29.07.2020 (обновена)
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

Протести имаше през днешния ден в цялата страна.

ПЛОВДИВ

Недоволните в Пловдив се събраха на площад"Съединение", откъдето по-късно потегли шествие по централните булеварди на града. Затворено е кръстовището на бул. "Цар Борис Трети" и бул. "Шести септември". Хората се разграничиха от партийните функционери и отново заявиха, че протестът им е изцяло граждански. Исканията са за по-добро бъдеще на децата им, борба с корупцията и оставка на правителството.

РУСЕ

Русенци днес пренесоха действията си до Дунав мост, докъдето организираха автошествие, за да бъдат чути от повече хора. С викове срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев протестиращите блокираха периодично за по няколко минути движението на кръговото кръстовище в района на граничния пункт.

ВАРНА

Във Варна - за кратко блокираха кръстовището пред сградата на общината и шествието продължи по централните варненски булеварди. По-рано протестиращите затвориха за около час едното платно на Аспаруховия мост в посока Бургас, движението в централата част на града не беше засегнато.

СТАРА ЗАГОРА

Автошествие блокира пътя Казанлък- Стара Загора в района на село Ягода. Това е една от най-натоварените отсечки в региона. Протестиращите се включиха в протеста с искането на оставките на Правителството и главния прокурор Иван Гешев. В 19 ч две групи автомобили от Стара Загора и Казанлък потеглиха една към друга, за да се съберат край село Ягода и да блокират движението.

БУРГАС

Протест тази вечер има и в Бургас. Демонстрацията в морския град продължи с шествие до възловия за града бул. "Демокрация", където за близо 15 минути протестиращите блокираха изцяло движението. Шествието продължи до Морската градина, а по пътя си протестиращите спираха движението за кратко по всички по-големи кръстовища. До напрежение не се стигна.

СМОЛЯН

Граждани на Смолян се събраха на протест с искане за оставка на правителството и главния прокурор. От площад "България" в центъра на града те тръгнаха в протестно шествие по главния булевард, като така блокираха едното платно за движение. С призиви "Смолян излез!" шествието стигна до площад "Свобода".

Снимки от протеста в Пловдив вижте ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилени проверки на ресторанти и заведения по Северното Черноморие
Засилени проверки на ресторанти и заведения по Северното Черноморие
Без маска в Гърция - 150 евро глоба
Без маска в Гърция - 150 евро глоба