НОВИНИ

Армен Назарян пред БНТ: Едмонд е вече доказан борец, има всичко необходимо, за да успее на олимпийската квалификация (ВИДЕО)

армен назарян бнт едмонд вече доказан борец всичко необходимо успее олимпийската квалификация видео
bnt avatar logo
от БНТ
20:20, 13.02.2024
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Двукратният олимпийски шампион в борбата Армен Назарян даде ексклузивно интервю за БНТ минути, след като неговият син Едмонд спечели бронзов медал в категория до 63 кг на европейското първенство в Букурещ, Румъния.

Пред нашата камера легендарният бивш състезател не скри, че винаги е по-емоционален, когато неговият наследник е на тепиха, но в същото време увери, че вярва напълно в неговите възможности и се надява Едмонд да се пребори за олимпийска квота на предстоящите квалификации.

"Честитя този първи медал на цяла България. Горд съм и щастлив, както всички българи. Надявам се утре да спечелим още отличия. Едмонд Назарян е вече доказан борец и оттук нататък продължаваме да се борим за квота и участие на олимпийски игри", започна роденият в Армения борец.

"Гледам всичко през сълзи. Моето дете обаче се бори със сърце и душа. Щастлив съм, защото той винаги се бори до последно и за победата. Аз вярвам в него и в треньорския щаб. На това европейско опитахме в категорията до 63 кг, за да сменим атмосферата, но ако иска да участва на Олимпиадата трябва отново да свали на 60 кг. Мисля, че Едмонд разполага с всичко необходимо, за да успее на квалификацията. Лошо е, че състезанието е в Азербайджан. Бих го подкрепил напълно, ако той вярва, че може да се пребори за медал, но там срещу него ще бъдат не само противниците, но и съдиите. Има обаче време до този турнир. Нека първо да преминат тренировките и едва тогава може да мислим за квоти", допълни Назарян-старши

Златният медалист от Атланта 1996 и Сидни 2000, който в момента изпълнява функциите на директор в българския национален отбор по борба, говори още и за конкуренцията, с която трябва да се борят нашите момчета на европейския шампионат в румънската столица, а и на квалификациите за място на Олимпийските игри в Париж 2024.

"Конкуренцията е много сериозна тази година. Не може 10 години подред да бъдат едни и същи лица. Ако искаш да надвиеш някого, трябва винаги да се подготвен и да се бориш със сърце и дух. Имаме много работа за вършене до олимпийските квалификации. Знаете, че Кирил Милов беше контузен в продължение на 7-8 месеца и това му беше първото състезание. Мисля си, че той и всички останали наши момчета ще се представят добре на квалификацията. В борбата никой не гледа в какво състояние си. Ти просто трябва да излезеш на тепиха и да се докажеш", завърши Армен Назарян.

Целия разговор гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лиза Витоци със златото в индивидуалната дисциплина на 15 км на световното първенство по биатлон
Лиза Витоци със златото в индивидуалната дисциплина на 15 км на световното първенство по биатлон
Петър Мицин пред БНТ: Раздадох се колкото мога, но накрая ме застигна умората (ВИДЕО)
Петър Мицин пред БНТ: Раздадох се колкото мога, но накрая ме застигна умората (ВИДЕО)